التسجيلالتعليمـــاتالمجموعاتالتقويممشاركات اليومالبحث


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه .





 
  
  

 
 رقم المشاركة : ( 1 )
عدد المساهمات : 62

تاريخ التسجيل : 09/11/2015

ضع إعلانك هنا

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو



المقادير:

1 كيلو دقيق
2 كوب سمن
نصف كوب زيت
2 معلقة كبيرة سمسم محمص خفيف
2 معلقة شاي خميرة جافة
1 معلقة شاي سكر مطحون
1 كوب ماء دافيء و كوب لبن دافئ
2 معلقة شاي ريحة كحك أو معلقة شاي شمر محمص و مطحون + معلقة شاي يانسون محمص و مطحون
ربع معلقة شاي ملح
للحشو: ( يمكن عملها سادة بدون حشو )
نص كيلو عجوة ، معلقة كبيرة سمنة ، 2 معلقة كبيرة سمسم محمص ، 1 معلقة صغيرة قرفة

الطريقة :

-نفصص العجوة و نفرمها ناعم و نعجنها بالسمنة و السمسم و القرفة

-نحط الخميرة مع السكر و ندوبها في الماء الدافيء و نسيبها شوية لحد ما تخمر

-ننخل الدقيق مع الملح و نحطه في طبق العجين و نخلط معاه السمسم و ريحة الكحك أو الشمر و اليانسون

-نسخن السمنة كويس و نصبها فوق الدقيق و نقلب بالمعلقة لحد ما يبرد

-نضيف الزيت و نبس العجينة كويس ( نفركها باليد )

-نضيف الخميرة واللبن و نعجن العجينة كويس أوي لحد ما تبقى العجينة ناعمة

-نغطي العجينة و نخليها في مكان دافيء لحد ما تخمر

-نأخد قطعة من العجين في حجم قبضة اليد و نفردها على شكل مستطيل و نحشيها بالعجوة و بعدين نقفل العجين على العجوة و نضغط على العجين و نقطعه بالسكينة على شكل صوابع أو نشكله بأي شكل تاني و نرصه في الصواني و ندهن الوش بسمنة سايحة ونرشة بالسمسم و نخلي المنين يخمر تاني

-ندخل الصواني فرن متوسط الحرارة لحد ما يستوي.وبالف هنا ليكم






استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة



*=== (( ما يلفظ من قول إلا لديه رقيب عتيد )) ===*

 
تعليمات المشاركة
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

© phpBB | منتدى مجاني | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | إتصل بنا | التبليغ عن محتوى مخالف | الحصول على مدونة